Casele in forma de A sunt foarte cautate, indeosebi de cei care isi doresc o casa de vacanta. Evident, pot fi folosite ca si locuinte permanente. Casele in forma de A din lemn nu necesita un teren prea mare si nici nu au nevoie de utilitati pentru a primi aprobare de constructie. Pretul scazut, rapiditatea de executie dar si frumusetea acestor case in forma de A, m-au facut sa aduc pe site si cateva proiecte de case in forma de A, cele mai frumoase modele.

Astazi vei vedea o casa construibila 100% din lemn, o casa in forma de A care nu costa mai mult de 40 mii de euro la cheie. Daca te vei incumeta sa o construiesti inregie proprie o sa iesi mult mai ieftin cu constructia. Am pentru tine planurile cu compartimentarea, imagini din interior si exterior dar si alte informatii utile daca iti doresti genul asta de casa.

 

Aceasta casa are suprafata construita de 90 metri patrati, cea utila, P+M,  fiind de 85,5 mp.

Plan parter. Parterul este generos si concentreaza zona de zi formata din living si bucatarie open space. In plus, tot aici gasim un dormitor de 8 mp. Interesanta este si separarea grupului sanitar de zona de baie. De mentionat si terasa superba de la intrarea in casa.

Plan mansarda. La mansarda se poate urca cu ajutorul unei scari in spirala. Un hol de 10 mp face legatura intre cele doua dormitoare a cate 6,5 mp fiecare.

Privire in sectiune.

Fatade.

Amenajari interioare. Imagini din interiorul acestei case.

Sper ca ti-a placut aceasta casa in forma de A. Stai aproape de IdeiCase.com deoarece urmeaza si alte proiecte fabuloase, tot case in forma de A. Alte modele gasesti doar daca rasfoiesti pe site.

sursa: https://ro.pinterest.com/pin/347832771223582521/

12 comentarii

 1. foarte interesant si util pentru vacanta. am vazut real astfel de modele, la Vatra Dornei. O noapte de cazare costa 100 lei. interesant si practic (Y)

  1. Este foarte ieftin de facut, ma intreb ce autorizari sunt necesare. Cred ca o poti face cu cateva mii de euro .una de vreo mp, ca si materiale. Manopera ,daca ai cativa meseriasi, nu cred ca se duce foarte mult, incat nu dureaza mia mutl de cateva zile,.

   1. Toate autorizatiile ca si pentu orice alta cladire. Cine va spune ca se pot face fara autorizatie va minte sau vorbeste tampenii. Cei ce executa si zic ca nu e nevoie de nici o autorizatie , fac ilegalitati doar sa isi vanda jucaria. Cititi in legea 50/1991 si va convingeti.

    1. Imi puteti explica la ce va referiti cu afirmatia aceasta : ”nu au nevoie de utilitati pentru a primi aprobare de constructie.” Multumesc

 2. Holul de la mansarda este inutil. Se pot face 2 dormitoare mai generoase renuntand la el

 3. Va rugam sa respectati drepturile autor, proiectul original il gasiti pe un site international si detaliile de executie sunt contra cost.

  1. Author

   Draga domnule. Faptul ca prezentam idei de modele de case nu inseamna ca furam sau ne insusim munca arhitectilor. Insemna ca ii ajutam sa fie cat mai vizibili fapt ce pe dumneavoastra nu are cum sa va ajute asta deoarece nu aveti vreun portofoliu pe care noi l-am postat aici. Atata vreme cat nu obtinemm foloase de pe urma acestor schite nu aveti dreptul sa comentati. Si sursa este precizata.

 4. Imi place mai mult varianta din randare, cu Velux-uri dreptunghiulare. Cea cu ferestre triunghiulare duce casa foarte mult spre kitsch.

 5. Proiectul este nefericit tare. La o suprafata utila de 85.5mp, avem 3 dormitoare intre 6.5 si 9mp si nu avem loc entru o canapea. Avem insa sas la intrare si hol la etaj, total nefunctionale si o inaltime libera de 2.4m. Jenant.

 6. 1. da ai nevoie de utilitati daca vrei sa ai lumina, apa, WC si implicit caldura.
  2. da, ai nevoie de autorizatie pentru orice constructie.
  3. dormitor de 9 mp – neconform cu normativul de locuinte.
  4. dormitoare de 6.5 mp – neconforme cu normativul de locuinte.
  5. inaltime libera de 2.4 m – neconforma cu normativul de locuinte.
  6. o singura baie/grup sanitar la 3 dormitoare – neconform cu normativul de locuinte;

 7. Comentarii agresive. Cine vă pune să cumpărați case ? Arhitectii propun si după caz, alegeți, dar nu începeți sa-i certați pe cei care GRATIS vă deschid ochii. Dacă nu sunteți în stare să faceți un proiect, lăsați-i pe cei care știu. Toți cofetarii si frizerii cunosc la perfecție tot ce tine de construcția unei case, ei, d-aia o să vedeți tot felul de turnulețe si igrasie pe pereții caselor facute după urechea surdă a unor astfel de „experți”.

Lasa un comentariu