Proiect nou 2023. O casa cu mansarda foarte bine desenata, cu o compartimentare ergonomica si cu spatii bine optimizate pentru fiecare locatar. Proiectul este gandit sa dea un suflu traditional dar este presarat cu multe elemente moderne. Fiind o casa cu mansarda compacta se poate integra foarte usor pe parcele mici de teren, minim 500 mp, cu conditia ca una dintre laturi sa aiba dechiderea de 18 metri.

Are o suprafata utila de 99 metri patrati, cea construita fiind de 205 metri patrati. Casa dispune de un adapost pentru autoturism ce poate fi transformat in garaj permanent. Inaltimea totala a casei este de 8,5 metri, acoperisul avand o panta de 42 de grade si o suprafata de 127 mp.

Proiectul propune constructia acestei case cu zidarie din caramida Porotherm de 25 cm si izolata cu polistiren grafitat de 20 cm. Astfel se obtine un coeficient de transfer termic (pierdere de caldura) apropiat de cel al unei case pasive. Planseul peste parter este din beton armat iar cel de la mansarda este din grinzi din lemn si gips carton.

Tavanul de la mansarda este izolat cu vata de 20 cm grosime la care se adauga o izolatie a acoperisului de 10 cm de vata minerala. Acoperisul poate fi din tigla ceramica sau din tigla metalica. Sistemul de incalzire al acestei case cu mansarda este asigurat de un cazan pe lemne si incalzire prin pardoseala. Ferestrele sunt din PVC cu 7 camere iar sticla este tripan.

Plan PARTER. Intrarea se face prin centru traversand un mic vestibul de 3 mp. Din vestibul avem acces la camera tehnica de 4,5 mp. Imediat ce traversam vestibulul ajungem intr-un hol de 6 mp de unde putem ajunge in orice incapere din casa. Astfel avem in partea drepta o baie de 4 mp si imediat o mica debara de 1 mp. Apoi urmeaza scarile de acces la mansarda dar si un dormitor de 12 mp. Dormitorul este numai bun pentru a caza musafirii si are avantajul de a avea iesire si pe terasa din spatele casei. Zona de zi este foarte vasta, fiind formata din living room si dinning room, plus bucataria open space, totul avand aproape 30 mp suprafata.

Plan MANSARDA. Probabil intuiai ca aici este zona de somn a intregii familii. Asadar, gasim aici 3 dormitoare si o baie. Dormitoarele nu sunt foarte mari dar sunt cochete si primitoare. Cel mai mare are suprafata de 12,5 mp, altul are 12 mp si cel mai mic, care poate fi folosit ca si camera de studiu pentru copil, are suprafata de doar 9 mp.

Privire in sectiune.

Asezarea pe teren.

Privire in ansamblu.

Tocmai ce ai vazut un model de casa cu mansarda foarte bine ancorata, compartimentata decent si proiectata pentru a obtine costuri de executie cat mai mici. In caz ca nu iti place acesta te poti orienta foarte simplu catre alte proiecte de case cu mansarda de pe site. Chiar mai jos ai cateva modele noi.

sursa: lk-projekt.pl