Iti prezint o casa cu mansarda cu 3 dormitoare si un birou care poate fi transformat la nevoie intr-un al patrulea dormitor. Proiectul seamana putin cu acest model de casa cu mansarda doar ca in cazul de fata arhitectii au reusit performanta sa faca o compartimentare interioara ergonomica intr-un spatiu dat si mai mic. Iar aspectul exterior este modern, simplu si atractiv. Casa asta mica este gandita astfel incat sa gazduiasca o familie mare fara ca membrii casei sa se simta inchisi ca intr-o colivie. Asta datorita ferestrelor bine pozitionate, mari si luminoase dar si a usilor din sticla foarte mari si acestea. Lumina naturala transforma spatiul acestei case mici si o face sa para mult mai mare.

Nici nu ai nevoie de un teren foarte mare pentru a implementa acest model de casa cu mansarda. O parcela cu deschiderea la drum de minim 13 metri este numai buna pentru a construi aceasta casa cu mansarda. Casa aceasta are suprafata construita la sol de 83 metri patrati si o suprafata desfasurata de 164 metri patrati. Inaltimea casei este de 8,2 metri iar suprafata utila de 104 mp se distribuie catre un parter de 57,76 mp si mansarda de 46,24 mp. Studiind proiectul cu atentie pot concluziona ca acest model de casa se poate face cu un buget redus, mai ales din cauza faptului ca nu prezinta elemente de design speciale si are o forma simpla, compacta. Chiar si forma acoperisului ne dovedeste ca este o casa construibila cu pretul minim pentru un metru patrat construiti, la rosu sau la cheie.

 

Plan parter. Intrarea in casa se face la adapostul unui mic acoperamant si imediat ajungem pe un hol de 4,15 mp. De aici putem intra in camera tehnica situata in partea stanga, aceasta avand suprafata de 4,75 mp sau putem inainta si vom ajunge direct in inima casei, in camera de zi. Zona de zi este foarte deschisa, luminoasa si spatioasa. Doar camera de zi impreuna cu zona de servit masa au suprafata de aproape 27 mp. Prin niste usi mari si transparente se poate iesi afara pe terasa din spatele casei. Bucataria este open space si vine ca o continuare a zonei de living room. Are suprafata de 7,13 mp  dar poate fi inchisa foarte usor cu ajutorul unui perete fals. Tot la parterul acestei case cu mansarda mai gasim un birou de 9 mp cu iesire directa la terasa din spatele casei. La nevoie il putem transforma in dormitor de oaspecti sau in dormitorul unuia dintre copii. O baie de 3,5 mp este in apropiere si deserveste intregul palier.

Plan mansarda. Mansarda este de regula spatiul destinat zonei de somn a intregii familii. Si in cazul de fata este la fel. Arhitectiii responsabili de acest proiect de casa cu mansarda au gandit aici 3 dormitoare micute si cochete. Toate au putin peste 10 metri patrati si sunt deservite de o baie de 4,34 mp si de o spalatorie de 2 ,26 mp.

Fatade.

Amplasarea pe teren.

sursa: pracownia-projekty.dom.pl

Lasa un comentariu