A venit vremea sa prezentam si proiecte mai speciale, case unde nu s-a facut deloc economie de spatiu. Un exemplu este si acest proiect de casa doar cu parter in suprafata totala utila de 180 metri patrati. Are o compartimentare mai mult decat generoasa si un design care te cucereste instant. Ramai pe IdeiCase pentru a afla mai multe informatii despre aceasta casa moderna, confortabila, eficienta energetic.

Proiectul acesta este potrivit unei familii cu 2-3 copii si poate fi amplasat pe parcele de teren de minim 600 metri patrati, cu conditia ca latura dinspre strada sa aiba o latime de minim 20 metri. Aceasta casa este compusa, in principal, din 3 dormitoare, un living room spatios cu bucatarie open space, un birou, doua bai, un garaj pentru doua autoturisme dar si alte spatii auxiliare indispensabile. Nici terasa generoasa accesibila din living room si din unul dintre dormitoare nu poate fi uitata.  Suprafata construita la sol este de 229 metri patrati iar inaltimea la coama a casei este de 7,68 metri.

Proiectul prevede constructia acestei case doar cu parter pe o fundatie din beton armat cu stalpi si centuri tot din beton armat. Zidaria din BCA de 24 de cm cu izolatie din polistiren expandat de 20 cm. Fatada va fi finisata cu tencuiala decorativa minerala. Incalzirea prin pardoseala poate fi pe combustibil solid sau pe baza de gaz. Planseul va fi din grinzi din lemn izolat cu vata minerala si finisat cu placi de gips carton.

Plan parter. Compartimentarea este gandita spre a maximiza confortul locatarilor acestei case. Intrarea se face trecand printr-un vestibul de 11,5 mp. De aici se poate accesa garajul pentru doua autoturisme in suprafata de 34,93 mp dar si camera tehnica in suprafata de 7,8 mp. Inaintand, ajungem pe un hol de 4,89 mp de unde putem accesa cele doua zone distincte ale casei: zona de zi in stanga si zona de noapte in dreapta.

Livingul este foarte spatios, avand suprafata de 32,30 mp. In continuarea acestuia se afla bucataria open space de 10,81 mp. Bucataria dispune si de o camara de 1,88 mp. O terasa superba este accesibila din living.

In partea dreapta este zona de somn. Gasim aici un dormitor matrimonial cu dressing si baia proprie dar si alte doua dormitoare mai mici, perfecte pentru copii. Mai gasim un birou si o alta baie de 7,64 mp.

Amenajari interioare.

 

sursa: archon.pl

Daca ti-a placut proiectul il poti folosi ca si sursa de inspiratie pentru viitoare ta casa.

Lasa un comentariu