Casa asta mica si moderna te va cuceri instant chiar daca vrei sa iti construiesti o casa cu mansarda sau cu etaj. Este atat de cocheta incat am zis sa o vezi si tu. Iar imaginile cu amenajarile interioare sunt de vis. Si are doar 69 mp utili!

Este mai mica chiar si ca aceasta superba casa mica de 74 mp doar cu parter. Pretul la rosu sau la cheie este foarte avantajos deoarece este o casa economica, daca ramai cu mine pana la final vei afla si cat costa, estimativ, sa construiesti aceasta casa mica. Oricum, este suspect de ieftina.

Privind planul parterului ramai surprins placut de modul aerisit si ergonomic in care s-a facut desenarea camerelor. Astfel, intr-un spatiu de 69 metri patrati suprafata utila ai: 3 dormitoare, doua bai, o bucatarie open space, un living room confortabil plus alte spatii pe care le vei descoperi in planul de mai jos.

Amplasament. Casa asta poate fi amplasata chiar si pe cele mai mici parcele de teren. Iti trebuie un minim de 20 metri latime si un minim de 17 metri lungime. Daca o construiesti la tara bine ar fi ca sa ai terenul cat mai intins. Astfel vei avea loc sa incropesti o mica gradina cu zarzavaturi sau sa plantezi cativa pomi fructiferi.

Aceasta casa mica este construita intr-o forma dreptunghica cu latura mare de 12,5 metri si latura mica de 9,5 metri. Are o suprafata construita de 120 mp. Inaltimea cladirii este de aproape 6 metri si are acoperisul in doua ape, in suprafata de 130 mp.

Planul parterului. Ca si in cazul celorlalte proiecte de case mici de pe site parterul acestei case este gandit ca un spatiu open space. Astfel se maximizeaza spatiul interior eliminand usile inutile si se creeaza incaperi mai luminoase.

 

 1. intrare 2 mp
 2. hol 6 mp
 3. dressing 2 mp
 4. bucatarie 6 mp
 5. camara 1,5 mp
 6. living room 22 mp
 7. hol 2,5 mp
 8. dormitor matrimonial 12 mp
 9. dormitor 9 mp
 10. dormitor 9 mp
 11. baie mare 4,5
 12. baie mica 1,5
 13. camera tehnica 6 mp

Amenajari interioare. Proiectantul ne surprinde cu talentul sau. Ne propune niste amenajari interioare demne de casele de lux. Priveste cateva imagini:

Pretul constructiei. Ca si in cazul celorlalte case de pe site, voi incerca sa estimez pretul la rosu si pretul la cheie. Totusi, pentru a sti exact cat costa aceasta casa mica, te sfatuiesc sa ceri oferte de la mai multe firme de constructii din zona ta. Costurile estimate de mine pentru casele de pe site se bazeaza pe preturile medii la constructii din zona de sud-est a Romaniei.

Asadar, pretul la rosu, manopera+materialele de constructii pentru aceasta casa mica este de 37 mii euro. Daca o doresti la cheie, materialele + manopera vor costa in jur de 58 mii euro. Este o suma buna, zic eu, iar daca iti place acest proiect de casa mica doar cu parter te sfatuiesc sa il cumperi si sa incepi treaba.

sursa: archipelag.pl

Lasa un comentariu