Mica, frumoasa si ieftina! Astfel as caracteriza aceasta casa cu doua dormitoare amplasabila pe teren ingust. Daca te intereseaza detalii despre proiect si pretul estimativ al constructiei, te invit sa ramai alaturi de mine ca sa descoperim impreuna avantajele acestui proiect de casa cu suprafata utila de 68 mp.

Cand esti hotarat sa construiesti o casa mica trebuie sa alegi un proiect care sa o puna cat mai mult in valoare. In cazul acestei case mici, aspectul este unul frumos. Aceasta casa se incadreaza bine in peisaj si nu cere nici un teren prea mare. O poti construi pe suprafete de teren incepand cu 300 de mp, cu latimea minima de 18 metri.

Desigur, daca ai un teren mai intins, construirea acestei casute nu ar fi deloc un lucru gresit. Cu cat un teren este mai mare, cu atat vei avea loc mai mult pentru amenajarea gradinii cu pomi, flori si altele.

Iata o schita cu posibila amplasare a acestei case mici. Se poate observa ca proiectantul a alocat chiar si mai putin de 300 de mp.

Hai sa vedem compartimentarea acestei case low cost. Inainte de toate trebuie sa observam ca cele doua intrari au alocate doua terase. Aceste terase se adauga suprafetei utile a acestei case. Adica avem 68 + 12 + 5,5 =85.5 metri patrati.

Intrarea principala se face prin intermediul unui hol de 4 mp. De aici intram in camera tehnica sau, daca inaintam, dam de un alt hol in suprafata de 4,5 mp. Acum am ajuns in centrul casei, In fata este o baie de 6,5 mp iar in dreapta se afla situate cele doua dormitoare ale casei. Un dormitor are 11,5 mp si celalalt are suprafata de 10 mp.

In partea stanga a casei, se afla zona de zi. Aici ar trebui sa fie zona de relaxare si de petrecere a timpului liber al intregii familii. Iar suprafata de 20 de metri patrati este suficienta. Tot aici se afla si bucataria, aceasta avand 8 mp.

Asadar, acest proiect de casa foarte mica, construibila pe teren ingust, are tot ce-i trebuie unei familii de doua-trei persoane. Si, tinand cont ca bugetul alocat constructiei ar trebui sa nu depasesca 35 mii de euro, eu zic ca merita sa cumperi proiectul de la un arhitect autorizat. Si sa demarezi constructia casei chiar de maine.

Daca vrei sa scutesti niste bani poti chiar tu sa o construiesti in regie proprie. Este practic cel mai simplu proiect de casa mica de pe site.

sursa: https://lipinscy.pl/

Un comentariu

Lasa un comentariu