Si casele mici au farmecul lor iar cand vezi ca si compartimentarea este ingenios gandita pentru a obtine un spatiu agreabil pentru cat mai multe persoane nu ai cum sa nu iubesti genul asta de case. In cazul acestui proiect de casa cu mansarda este exact situatia descrisa de mai sus si am fost nevoit sa va aduc proiectul spre a fi admirat si folosit.

Aspectul exterior este imposibil de trecut cu privirea, mai ales prin ferestrele si usile mari care lasa lumina naturala sa intre in casa. Iar faptul ca este o casa compacta cu mansarda ii permite sa fie construita chiar si pe parcele de 400 de metri patrati. Important este ca deschiderea la drum sa fie de minim 14 metri.

Asadar, adaca vrei sa afli mai multe detalii despre acest proiect de casa cu mansarda si garaj esti invitatul meu sa petreci 3 minute pe aici. Vei vedea planurile cu copmpartimentarea, amplasarea casei pe teren dar si alte imagini cu aceasta superba casa cu mansarda si garaj.

La prima vedere pare o casa foarte mica dar surpriza vine cand intri inauntru. Pe langa zona de zi foarte spatioasa proiectul acestei case propune 3 dormitoare spatioase. Si, intreaga constructie nu are mai mult de 114 metri patrati utili + garajul pe o suprafata construita la sol de 112 metri patrati.

Compartimentare parter. Privind planul parterului ca zona de zi ocupa aproape intreaga suprafata. Daca la alte proiecte de case similare mai aparea un dormitor sau un birou la parter in cazul de fata arhitectul a ales sa foloseasca intreg spatiul pentru petrecerea activitatilor zilnice, lasand mansarda dedicata exclusiv zonei de noapte.

Astfel avem un living room spatios de 22,7 mp la care se adauga zona de dinning+bucatarie open space de 20,7 mp. O baie de 2,1 mp deserveste intregul parter.

De mentionat mai ar fi si faptul ca gatajul de 14,7 mp poate fi accesat din interiorul casei. In continuarea garajului se afla si camera tehnica de 4,5 mp. In total avem o suprafata utila de 61 mp la care se adauga si cei 14,7 mp ai garajului.

Compartimentare mansarda. Aici lucrurile sunt, dupa cum intuiai si tu, simple de tot. Gasim 3 dormitoare, un hol si o baie. Un dormitor de 14,3 metri patrati, unul de 13 si inca unul de 12,8 mp. Ultimele doua dormitoare au acces la balcon propriu. Baia are suprafata de 5,5 mp iar holul de 7,7 mp. In total, la mansarda avem suprafata utila de 53,3 metri patrati.

sursa: tooba.pl

Lasa un comentariu