Desi ne plac foarte tare casele cu mansarda, exista o cerere tot mai mare de proiecte de case doar cu parter. Poate datorita faptului ca se intretin mai usor sau poate din cauza faptului ca materialele de constructii s-au scumpit exagerat, ideea este ca genul acesta de case vor fi din ce in ce mai frecvente si aici, in galeria cu proiecte de case doar cu parter. Evident, doar proiectele frumoase vor avea loc aici, la fel cum este si cazul de fata-un proiect de casa eleganta si bine compartimentata.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre acest proiect, inclusiv costurile estimate ale materialelor de construtii, ramai atent pana la final. O sa iti placa foarte tare acest model de casa doar cu parter si o sa incepi sa iti doresti si tu sa ai o casa asemanatoare.

Proiectul poate fi implementat pe un teren de minim 400 mp, casa avand o amprenta la sol de 113 mp. Deoarece are lungimea de 10,7 si latimea de 10,7 metri, trebuie ca parcela sa aiba o deschidere la strada de minim 15 metri. Constructia casei se face pe fundatie din beton armat cu stalpi, centuri si placa peste parter tot din beton armat. Acoperisul este din tigla ceramica iar fatada este termoizolata cu vata bazaltica de 14 cm. Ferestrele sunt de tip termopan cu 3 straturi de sticla.

Planul parterului arata superb si este gandit spre a maximiza fiecare coltisor din casa. Astfel, inca de la intrare, dam de un hol mic dar spatios de 4,52 mp. In stanga este CT de 3,96 mp iar daca inaintam vom ajunge in centrul casei, pe un alt hol de 6,39 mp de unde putem accesa intreaga locuinta. In partea dreapta a planului se afla zona de odihna formata dintr-o baie de 5,44 mp si doua dormitoare de 14,21 si respectiv 12,21 mp. Dormitorul mare are iesire si la terasa exterioara.

In partea stanga a planului gasim zona de relaxare a casei formata dintr-un living room 30,87 mp cu acces catre o fabuloasa terasa exterioara. Tot aici mai gasim bucataria open space de 8,35 mp. In total, suprafata utila a casei este de 85,95 mp si este suficienta pentru o familie cu un copil.

Costul materialor de constructii, actualizat la noile preturi din acest an, este de 185000 lei. Estimarea este valabila pentru materiale de calitate medie.

Nu uita ca nimeni nu poate sa stie exact pretul constructiei casei tale deoarece mai sunt si alte costuri ce compun pretul final al constructiei. Si ma refer aici la: proiect complet, teren, utilitati, avize si autorizatia de construire. In plus de asta, daca nu cumva te hotaresti sa o construiesti in regie proprie, o sa trebuieasca sa mai achiti si costul manoperei.

Daca iti place proiectul nu ezita sa il implementezi. Acest lucru presupune sa contactezi un arhitect autorizat. Alte proiecte de case, doar modele deosebite, vei gasi si mai jos.

 

Lasa un comentariu