Daca ai de gand sa iti construiesti o casa, iti voi prezenta cea mai fabuloasa si spatioasa casa, un proiect proaspat implementat in acest an. Si iti voi spune si pretul total deoarece stiu ca te intereseaza foarte tare acest aspect, mai ales cu noile scumpiri la manopera si materialele de constructii.

Este foarte greu sa te decizi asupra unui proiect de casa pe care sa il implementezi pe parcela ta de teren, mai ales cand ai la dispozitie o sumedenie de proiecte de case, care de care mai frumoase. Aceasta casa, insa,  este numai buna pentru tine si familia ta. Are suprafata utila de 219 (inclusiv garajul) mp si atrage atentia asupra ei prin detaliile arhitecturale inedite dar si prin solutiile de compartimentare ergonomice si functionale.

Daca ai o parcela de teren de minim 500 mp cu deschiderea la strada de minim 22 metri, o poti construi fara probleme. Proiectul presupunde construirea casei pe fundatie de beton armat si zidarie pe cadre din caramida de 25 cm. Deasupra parteruluie turnata placa din beton armat iar mansarda este realizata din lemn. Pentru termoizolare trebuie folosit un polistiren de minim 20 de cm iar fatada va fi finisata cu tencuiala decorativa minerala. Ferestrele din PVC sunt eficiente energetic avand 7 camere si 3 foi de sticla. Acoperisul este din tigla ceramica ferestrele de la mansarda sunt Vellux. Incalzirea este pe baza de combustibil solid si este mixta, adica si prin radiatoare dar si prin pardoseala.

Sa vedem cum arata la interior aceasta impresionanta locuinta. Vedeta parterului este camera de zi imensa, bine iluminata natural prin ferestrele  mai mult decat generoase. Impreuna cu zona de servit masa livingul acesta are peste 40 de mp suprafata utila. In imediata apropiere este bucataria open space de 10 mp ce dispune si de o camara de putin peste 2 mp. Din aceasta superba si spatioasa zona de zi se poate iesi pe o terasa neacoperita foarte mare, absolut fabuloasa, numai buna pentru relaxarea din zilele prielnice.

Tot la parter mai gasim un birou de aproape 10 mp ce poate servi ca si dormitor de oaspeti. Un grup sanitar deserveste intregul palier. Ah… era sa uit de garajul dublu in suprafata de aproape 37 mp. Din garaj ai acces in camera tehnica de 6 mp. In total, parterul acestei case cu mansarada are suprafata de 125 mp.

Zona de somn a intregii familii este aici. Avem dormitoare spatioase pentru o familie numeroasa amplasate aici. Unul are 15,25, altul are 15,48 si ultimul are 16,21 mp. Dormitorul cel mai mare este cel matrimonial si are o pozitie buna, cu acces la balcon si dressing propriu. Tot la mansarda mai gasim un alt dressing, o spalatorie dar si o baie spatioasa ce deserveste cele trei dormitoare. Deasupra garajului este un spatiu ce poate fi folosit ca si debara cu acces de aici. In total avem o suprafata utila de 93,61 mp.

Cost mana de lucru pentru a construi aceasta casa. Costul cu manopera la cheie pentru aceasta casa s-a ridicat la 57.000 euro. Sa vedem si planul mansardei apoi iti voi spune si pretul materialelor de constructii folosite aici.

Cost materiale de constructii pentru a implementa acest proiect de casa. Inainte sa iti spun costul ar trebui sa stii ca este probabil ca preturile sa mai fi scazut sau sa mai fi crescut, aceasta casa fiind construita in anul 2024. Oricum, ar trebui ca diferentele sa nu fie foarte mari si sa poti lua ca etalon acest proiect de casa cu mansarda. Asadar, costul materialelor pentru a finaliza aceasta casa la cheie, asa cum ai vazut-o, fara mobiler si electrocasnice, a ajuns pana la 94.000 euro. Deci, la cheie, materialele si manopera, au sarit de pragul psihologic de 140.000 euro . Insa asta nu este tot, deoarece au mai fost si alte costuri. Si enumar aici: cost teren, cost utilitati, cost avize si autorizatii, cost proiect.

Video prezentare proiect casa cu mansarda si garaj dublu:

4 comentarii

  1. Bună ma interesează o casa cu mansarda cu 3 dormitoare cât ar costa?

  2. Buna seara! Ma interesada o casa cu mansarda 80 m patrati la sol! Cat ar Costa,va rog? Multumesc!

  3. Mă interesează o casa cu 3 dormitoare,vrei un pret

  4. Pentru o casa cu 4 dormitoare si 3 bai cat ar Costa, multumesc

Lasa un comentariu