Cand bugetul este la limita si nu esti sigur ca vrei sa risti cu o casa mare este normal sa te orientezi catre o casa mica, o casa pe care esti sigur ca o vei putea termina de construit. Este foarte important sa te informezi inainte de a lua decizia construirii unei case asupra pretului constructiei unei case dar si despre cat costa un proiect de casa. Multe dintre casele de aici au estimari de cost pe care le poti lua ca etalon.

Daca o casa doar cu parter iti este insuficienta insa nici o casa cu mansarda prea mare nu iti permiti, te poti uita cateva momente la acest proiect de casa cu mansarda. Costul nu il depaseste cu mult pe cel al unei case doar cu parter construita pe aceeasi amprenta si ai avantajul ca poti folosi spatiul din pod ca spatiu locuibil. Nu vei avea cele mai mari camere si nici cele mai inalte dar pretul final te va multumi.

Casa de astazi arata superb si iti ofera tot ce ai nevoie pentru un trai linistit. Atentie, desi pare mica este bine sa stii ca poate gazdui o familie maricica. Are o inaltime la coama de 7,3 metri si o suprafata construita de 103 mp. Pe cea utila deja o stii, e 88 metri patrati. In principal, casa este compusa din 4  dormitoare, un living si o bucatarie. De mentionat ar fi si o terasa foarte utila in zilele noastre.

Plan parter. Se observa o asemanare foarte mare a compartimentarii parterului acestei frumoase case cu acest proiect de casa cu mansarda sub 100 de mp. In rest, totul este laudabil. Intrarea se face prin intermediul unui hol(1) de 1,5 mp. De aici ajungem intr-un alt hol(2) in suprafata de 6 mp de unde putem accesa parterul si, prin intermediul scarilor, mansarda.

In partea dreapta se afla camera tehnica(3) de 2 mp si baie(4) de 3 mp. Imediat ajungem si in bucatarie(5) care are suprafata utila de 5 mp. In apropiere este camera de zi(6) in suprafata de 17 mp. Aceasta are incorporata si zona de servit masa.

In partea stanga a planului se afla doua dormitoare in oglinda(7 si 8) a cate 12 mp fiecare. Si cam atat cu planul parterului. De mentionat ar fi faptul ca din camera de zi se poate iesi pe o terasa superba(9) in suprafata de 17 mp. Asadar, parterul are suprafata de 58,5 metri patrati suprafata utila. Plus terasa de 17 mp.

Plan mansarda. Mansarda este micuta si include doua dormitoare si un hol. Primul dormitor (1) are 11,5 mp, holul are 4 mp iar cel de-al doilea dormitor(3) are suprafata de 14 mp.

Amplasare pe teren.

Casa vazuta din cele 4 laturi.

Probabil ca iti place acest model de casa. Sigur, ai si obiectii. Stiu ca nu are baie sus si ca ii lipseste garajul dar nu uita ca acest proiect este destinat sa fie construit cu un buget mic. Cat de mic? Lasa un comentariu cu localitatea de unde esti si vei primi o estimare.

sursa: pracownia-projekty.dom.pl